Voicebooking.com haalt investering op bij Dutch Founders Fund

Amsterdam, 2 september 2019

Voicebooking.com, het grootste online platform voor voice-overs van Nederland met klanten in meer dan 50 landen, heeft groeigeld binnengehaald. Door nu verder te schalen hoopt het bedrijf hard door te kunnen groeien. De investering die daarvoor nodig is, komt van het Dutch Founders Fund. Dit fonds is opgericht door de ondernemers achter merken als fonQ, JustEat, Treatwell en WeTransfer.

Eric Veeneman, Founder & Managing Partner Dutch Founders Fund:

‘De markt voor voice-overs en andere audio-services heeft zich eigenlijk nog niet goed ontwikkeld. Voicebooking.com speelt hier heel slim op in door dezelfde kwaliteit aan te bieden als de traditionele spelers, maar dan veel sneller, voordeliger en eigentijdser. Ze gaan voor een perfect product en hebben daarnaast een heel slim PaaS platform gebouwd. Wij geloven in hun propositie en investeren kennis en kapitaal in de uitbreiding van sales en marketing gericht op verdere groei in Europa. Met onze ‘Founders Experience’ en data-driven hands on support gaan wij Voicebooking.com helpen om het team te versterken en de online marketing een boost te geven. Onze toegevoegde waarde ligt daarbij in het meedenken over de juiste KPI’s, dashboarding en reporting.’

Jente Kater, Founder & CEO Voicebooking.com:

‘Wereldwijd zien we de vlucht die online video heeft genomen en de vraag naar een snelle manier om goede voice-overs te vinden en op te nemen. Ons doel is om het regelen van voice-overs en andere audioproducten er net zo snel en gemakkelijk op te maken als het online bestellen van een spijkerbroek. Daarom ontwikkelden we een online platform waarmee video-producers, contentmakers, reclamebureaus en merken heel makkelijk stemmen kunnen vinden, boeken en opnemen. Met de investering van DFF kunnen we opschalen, slimmer worden en Voicebooking.com wereldwijd uitrollen.’ 

Dutch Founders Fund krijgt een minderheidsbelang in Voicebooking.com door een investering te doen van 750 duizend euro. 

 

Over Voicebooking.com

Voicebooking.com biedt haar opdrachtgevers de beste voice-overs van over de hele wereld, een team van creatieve audio-experts en een efficiënt boekingsplatform. Voicebooking.com werkt voor ruim 5.000 klanten, waaronder duizenden videoproductiebedrijven, zelfstandige producers en creatieven en directe klanten als Spotify, Booking.com en KLM. Naast het vinden, boeken en opnemen van voice-overs, werkt men aan audionabewerking, scripts en vertalingen voor web-video, radio- en televisie -commercials en podcasts. Het team bestaat op dit moment uit 15 mensen en werkt voor klanten in meer dan 50 landen. 

Over Dutch Founders Fund

Het Dutch Founders Fund is een Venture Capital bedrijf dat zich onderscheidt door naast een investering ook hands on ‘data driven guidance’ te geven aan de ondernemers in wie ze investeren. De founders van het fonds startten en verkochten in verleden hun tech-bedrijven en bouwen samen met ondernemers aan groei. Het fonds wordt geleid door Founding Partners Eric Veeneman en Hidde Hoogcarspel. Daarnaast zijn onder andere Bas Beerens (WeTransfer), Laurens Groenendijk (Treatwell) en Patrick Kerssemakers (fonQ) als Partner betrokken bij het fonds.

---

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jente Kater, Founder & CEO Voicebooking.com
06 - 53 42 74 40 
jente@voicebooking.com
www.voicebooking.com

Eric Veeneman, Founder & Managing Partner Dutch Founders Fund
06 - 20 36 70 04
eric@dutchfoundersfund.com
www.dutchfoundersfund.com